Alles over chip-tuning

Motorchip-afstemming is eigenlijk een procedure waarmee de interne elektronische besturingseenheid is gewijzigd, waardoor de auto optreden bij verschillende parameters. De kosten van het hele proces kunnen variëren afhankelijk van hoe u het krijgt. In principe is een motorafstemming-chip een integraal onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Ze bepalen de prestaties van de auto en bewaken de verschillende systemen.

 

Met de vooruitgang in de technologie werd chiptuning een industrie op zichzelf. De mensen die zich bezighouden met deze activiteit staan bekend als tuners. Als je overweegt om deze carrière op te nemen, moet je goed thuis zijn met het concept van elektronische besturingseenheden en microprocessors.

Dit is om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen op de juiste manier worden gedaan en uw garantie niet ongeldig zijn.

 

Er is veel gezegd over de slechte effecten die ongepaste chiptuning kan opleveren naar een voertuig. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, hoge emissie, slechte emissies, hoogspanningsleiders, brandbaarheid en zelfs totale falen van de motor. Al deze factoren leiden tot de verslechtering van het voertuig en zelfs de vervanging van de hele motor. Afgezien van het bovenstaande zijn er ook gevallen waarin aftermarket-motoren werden gebruikt in plaats van de voorraad en het voertuig werd gedurende enkele maanden op zwaar gebruik gebracht, wat resulteerde in de korte levensduur van het apparaat.

 

Er zijn twee soorten chiptuning. De ene is inname en de andere is uitlaat. Bij inlaatafstemming worden de elektronische besturingseenheden van de auto aangepast om de hoeveelheid inlaatgeluid te verlagen. Het is in principe om de geluidskwaliteit van de auto te verbeteren. Dit is om het auto-motor beter te laten vergeleken in vergelijking met de originele. Maar in uitlaatafstemming zijn de ventilatieopeningen en de verschillende systemen van de auto aangepast om de prestaties van de auto te maximaliseren en om het het best mogelijke uitlaatgeluidsniveau te geven.

 

Maar voordat u de chiptuning echt begint te doen, moet u ervoor zorgen dat u bedreven bent bij het afstemmen van uw eigen auto. Anders zul je gewoon het leven van je passagiers in gevaar brengen.

Het belangrijkste ding dat u moet weten voordat u deze kunstvorm uitprobeert, is dat u nooit de limieten van de voertuigenregelgeving mag overschrijden. Als uw auto het brandstofverbruik vereist dat groter is dan de toegestane maximumlimiet, is het brandstofverbruik te laag. Dit kan je in de problemen brengen met de autoriteiten en je zou ook jezelf in de gevangenis kunnen landen.

 

Als je je auto krachtiger wilt maken, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Een van de meest voorkomende manieren hiervoor is door het inlaatspruitstuk te vergroten. U kunt dit bereiken door de inlaatfilters te wijzigen. Een andere populaire manier om dit te doen, is door de snelheid op een downslag te vergroten. Maar de meest populaire methode voor het verhogen van de pk van een auto is door het aantal paardenkrachtspoelen op de motor te veranderen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl