Tips voor het verkopen van een huis – Waarom u een makelaar nodig heeft

Makelaar

Tips voor het verkopen van een huis – Waarom u een makelaar nodig heeft

U heeft een makelaar nodig als u van plan bent uw woning te verkopen. De agent moet minimale informatie over de koper weten, inclusief hun financiële gegevens. Dit omvat alle bestaande hypotheken, evenals eventuele referenties. De makelaar moet ook de keten van advocaten controleren. Na de verkoop bewaart de makelaar alle sleutels van het onroerend goed Makelaar Ede en omgeving | Makelaardij Prins. Het verstrekken van deze informatie zal uw verkoop vlotter laten verlopen. Een makelaar zal u ook helpen de marktwaarde van uw onroerend goed te begrijpen.

Voordat een huis op de markt wordt gebracht, moet het in onberispelijke staat zijn. De badkamers en douches moeten sprankelend zijn. Verwijder al het afval uit het huis en veeg de vloer. Verwijder ook alle persoonlijke voorwerpen die het huis rommelig maken. De koper kan twijfels hebben over de opslagcapaciteit van het huis en het kan zijn dat hij de hypotheek niet tekent. Zorg ervoor dat het huis in een showstaat verkeert en dat het gemakkelijk te pronken is.

Wanneer een verkoper een enkele makelaar opdracht geeft om zijn huis te verkopen, beperken ze het aantal makelaars. Meestal duurt de enige agentuurovereenkomst acht tot twaalf weken. In deze periode is het niet raadzaam om een andere makelaar in te schakelen. Dit kan u meer geld kosten dan wanneer u gebruik had gemaakt van een multi-bureau. Als u de enige makelaarsovereenkomst opzegt vóór de opleveringsdatum, kunt u toch aansprakelijk worden gesteld als de makelaar die de woning verkoopt een andere commissiestructuur heeft dan de andere makelaar.

Klik hier: https://www.makelaardijprins.nl/