Wat is een bulletjournal? Wat kan het voor u doen?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Wat kan het voor u doen?

Wat is een bulletjournal? Een nuttige info is gewoon een traditioneel notitieboekje op zakformaat dat zo wordt gebruikt dat je niet alleen je eigen dagboek, planner of to do list kunt maken, maar ook je voortgang kunt bijhouden. In de meeste gevallen bevat een bullet journal twee, drie en soms alle vier deze elementen. Een element is bijvoorbeeld een dagelijks logboek of verslag van de gebeurtenissen van de dag. De andere elementen zijn trainingslogboeken of lijsten met klusjes, ontspannende activiteiten of lijsten met telefoongesprekken.

Deze notebooks zijn populair onder studenten omdat ze zo gemakkelijk te gebruiken zijn. Het enige wat je hoeft te doen is het blanco dagboekpapier eruit te halen en te schrijven. De meeste mensen schrijven hun gedachten en ideeën op een enkel vel papier of een enkele pagina tegelijk, en brengen de pagina's vervolgens over naar een karton of getypt bord voor meer permanente opslag. Het voordeel van dit type journaal is dat je geen computer nodig hebt; daarom wordt u niet beperkt in uw schrijven.

Als u een dagboek schrijft met behulp van een computer, heeft u geen idee of uw gegevens zijn opgeslagen of niet, tenzij u vaak terugkomt om te zien of u eraan heeft gedacht een bladwijzer op de pagina te plaatsen. Dit is frustrerend voor studenten die alles willen bijhouden wat er in en uit hun dagboek gaat. Met een bullet journal schrijf je eenvoudig je ideeën en observaties op, streep ze door terwijl je schrijft en maak dan nog een aantekening. U slaat de notitie vervolgens op of deelt deze met iemand anders die deze kan gebruiken om zijn of haar eigen gedachten en ideeën bij te houden.

Klik hier: Mylovelynotebook.nl