Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Een radiatorombouw vereist dat u de originele radiator van uw voertuig verandert in een radiator met water of stoom. Bij de meeste conversies moet een ander type radiator worden gebruikt dan dat van uw voertuig. Bij de overstap moet je een nieuwe radiator kiezen die groot genoeg is om de hoeveelheid water en stoom aan te kunnen die je nodig hebt om je auto te verwarmen. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten radiatorombouw beschikbaar voor verschillende merken en modellen. Hieronder vindt u de stappen die nodig zijn om uw bestaande radiator om te bouwen tot een stoom- of waterradiator.

Eerst moet u uw bestaande straling meten Radiatorombouw op maat radiator ombouw. Zo bepaal je hoeveel warmteverlies je radiatoren veroorzaken. Je moet ook het gebied meten dat elke radiator inneemt en zien hoeveel warmte deze genereert. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de hoeveelheid warmte die uw huidige radiatoren verliezen, aangezien dit van invloed is op de hoeveelheid warm water die u kunt gebruiken om uw huis of kantoor te verwarmen. Je kunt ook de temperatuur van elke radiator vergelijken met het warmteverlies in de kamer.

Mogelijk moet u een tweede pijp aan uw radiator toevoegen als uw verwarmingssysteem tweepijpsstoom is. Tweepijpsradiatoren zijn veel efficiënter dan éénpijpsradiatoren. Zo moeten de nieuwe radiatoren een aparte leiding hebben die van de ketel naar elke individuele radiator loopt. Vervolgens kunt u uw bestaande slang gebruiken voor de tweede buis. Dit bespaart u tijd en geld. Er zijn twee soorten radiatorombouw en beide kunnen worden gebruikt om uw oude systeem om te bouwen naar een nieuw systeem.

Voor meer informatie zie: https://radiatorombouwopmaat.nl/